Roundtable
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
10.849,53 -0,03 2.799.180
ALK
16.057,95 0,36 1.750.317
GRNT
1.467,06 2,88 1.496.400
TNB
22.499,00 1,81 674.970
UNI
3.200,00 0,95 256.000
STB
1.355,72 -2,45 153.196
REPL
90.000,00 0,00 90.000
TTK
1.399,00 1,01 29.379
TEL
365,00 4,29 28.835
OKTA
3.300,00 -0,09 26.400
07.10.2022
Датум 07.10.2022
Вкупен промет-МКД 7.304.677
Официјален пазар 7.304.677
Редовен пазар 0
Блок трансакции 0
Трансакции 37
Капитализација котирани акции (МКД) 203.229.139.606
Добитници 6
Губитници 3
Без промена 1
Девизни курсеви
1 USD = 62,37 МКД     1 EUR = 61,50 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
10.849,53 -0,03 2.799.180
ALK
16.057,95 0,36 1.750.317
GRNT
1.467,06 2,88 1.496.400
TNB
22.499,00 1,81 674.970
STB
1.355,72 -2,45 153.196
TTK
1.399,00 1,01 29.379
TEL
365,00 4,29 28.835
MPT
66.088,31 0,00 0
MTUR
4.400,00 0,00 0
SBT
2.699,00 0,00 0
07.10.2022
MBI10 5.558,79 0,72% 07.10.2022 13:54:52 Мин.: 5.513,73 Макс.: 5.558,79
Пазарна капитализација (МКД) 141.827.488.895
Коефициент цена/добивка 11,95
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,50
OMB 125,67 0,00% 07.10.2022 08:23:17 Мин.: 125,67 Макс.: 125,67
Пазарна капитализација (МКД) 2.537.984.743
Комерцијална
Комерцијален оглас
Roundtable
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
TEL 365,00 4,29
GRNT 1.467,06 2,88
TNB 22.499,00 1,81
TTK 1.399,00 1,01
UNI 3.200,00 0,95
07.10.2022
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
STB 1.355,72 -2,45
OKTA 3.300,00 -0,09
KMB 10.849,53 -0,03
07.10.2022
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
TEL 34.981.154.700 4,29
KMB 24.726.805.789 -0,03
STB 23.671.115.230 -2,45
ALK 22.984.594.906 0,36
TNB 19.215.518.439 1,81
07.10.2022
Шифра на ХВ Р/Е
OKTA 7,39
UNI 8,01
TNB 8,66
STB 9,60
KMB 10,62
повеќе 07.10.2022
Шифра на ХВ Р/В
UNI 0,57
OKTA 0,64
GRNT 0,74
TTK 1,17
STB 1,20
повеќе 07.10.2022
 1. Македонска берза втора година по ред се приклучува кон иницијативата „Да заѕвониме за финансиска писменост“

  Берзите оваа недела одржуваат церемонии на ѕвонење на берзанските ѕвона, со цел зголемување на свеста за потребата од финансиска едукација, со нагласка на инвестирањето во хартии од вредност.
 2. Организирање јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети на акции

  Во продолжение известување за организирање јавна берзанска аукција на акции при продажба на големи пакети на акции
 3. Билтен за месец септември 2022 година

  Во продложение билтенот за месец септември 2022 година
 4. Проширување на котација на државни обврзници

  Ве известуваме дека согласно барање од страна на Министерството за финансии на Република Северна Македонија за проширување на котација на државни обврзници, почнувајќи од 23.09.2022 година
 5. Интервју на Главниот извршен директор на Македонска берза за магазинот Капитал

  Во продолжение интервјуто на директорот на Македонска берза за новиот број на магазинот Kапитал

ЈАВНИ ПОНУДИ НА ХВ

 1. Јавна понуда за продажба-отуѓување на сопствени акции на Шпаркасе Банка АД Скопје
  Јавна понуда за продажба-отуѓување на сопствени акции на Шпаркасе Банка АД Скопје
 2. Јавна понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола - I емисија
  Во продолжение може да ги прегладате документите во врска со јавната понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола

ЈАВНИ ПОНУДИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

 1. Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
  Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
 2. Јавна понуда за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола
  Јавна понуда за преземање на СН Осигурителен Брокер АД Битола

ОБЈАВИ СОГЛАСНО ЗТД

Нема податоци