Кодекс за корпоративно управување

Согласно член 42-а и член 63-а од Правилата за котација се објавува список на акционерски друштва коишто имаат обврска за примена на Кодексот за корпоративно управување на Македонска берза

рб

Друштво

1

Алкалоид АД Скопје 

2

ВВ Тиквеш АД Кавадарци 

3

Витаминка АД Прилеп 

4

Гранит АД Скопје 

5

ЗК Пелагонија АД Битола 

6

Интерпромет АД Тетово

7

Комерцијална Банка АД Скопје 

8

Либерти АД Скопје

9

Македонија осигурување  АД Скопје

10

Македонијатурист АД Скопје

11

Македонски Телеком АД Скопје

12

Макпетрол АД Скопје 

13

Макстил АД Скопје

14

НЛБ Банка АД Скопје

15

ОКТА АД Скопје

16

Прилепска пиварница АД Прилеп

17

Раде Кончар - Апаратна техника АД Скопје

18

Реплек АД Скопје 

19

Стопанска банка АД Битола

20

Стопанска банка АД Скопје

21

Тетекс АД Тетово 

22

ТТК Банка АД Скопје

23

Тутунски комбинат АД Прилеп

24

УНИ Банка АД Скопје

25

Фершпед АД Скопје 

26

Цементарница УСЈЕ АД Скопје 

27

Централна кооперативна банка АД Скопје