25 години Македонска берза
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
10.247,27 3,56 13.833.819
ALK
16.739,26 3,25 6.662.227
TNB
26.411,39 -0,33 2.667.550
STB
1.300,24 0,02 2.665.500
MPT
75.000,00 0,18 2.100.000
RMDEN20
99,90 0,00 875.203
TKVS
5.431,00 1,21 543.100
TTK
1.410,00 0,00 382.110
RMDEN19
99,90 0,00 372.956
UNI
2.889,00 2,70 231.120
22.09.2021
Датум 22.09.2021
Вкупен промет-МКД 55.312.902
Официјален пазар 30.740.752
Редовен пазар 0
Блок трансакции 24.472.150
Јавни понуди на ХВ 100.000
Трансакции 136
Капитализација котирани акции (МКД) 207.040.912.330
Добитници 7
Губитници 5
Без промена 4
Девизни курсеви
1 USD = 52,60 МКД     1 EUR = 61,70 МКД    
Шифра Просечна цена % пром. Промет во БЕСТ
KMB
10.247,27 3,56 13.833.819
ALK
16.739,26 3,25 6.662.227
TNB
26.411,39 -0,33 2.667.550
STB
1.300,24 0,02 2.665.500
MPT
75.000,00 0,18 2.100.000
TTK
1.410,00 0,00 382.110
GRNT
1.316,70 1,27 159.321
TEL
331,00 -0,02 2.648
MTUR
4.850,00 0,00 0
SBT
2.950,00 0,00 0
22.09.2021
MBI10 5.711,17 0,55% 23.09.2021 10:39:15 Мин.: 5.679,71 Макс.: 5.719,17
Пазарна капитализација (МКД) 142.172.406.838
Коефициент цена/добивка 15,95
Коефициент цена/книговодствена вредност 1,63
OMB 133,72 0,00% 23.09.2021 08:10:42 Мин.: 133,72 Макс.: 133,72
Пазарна капитализација (МКД) 2.907.231.892
Комерцијална
Комерцијален оглас
Roundtable
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
KMB 10.247,27 3,56
ALK 16.739,26 3,25
UNI 2.889,00 2,70
GRNT 1.316,70 1,27
TKVS 5.431,00 1,21
22.09.2021
Шифра на ХВ Прос. цена % пром.
OKTA 3.535,45 -2,71
RZLV 60,73 -0,44
TNB 26.411,39 -0,33
RMDEN16 99,80 -0,30
TEL 331,00 -0,02
22.09.2021
Шифра на ХВ M.Cap. % пром.
TEL 31.722.636.180 -0,02
ALK 23.959.790.019 3,25
KMB 23.354.214.897 3,56
STB 22.702.424.443 0,02
TNB 22.556.938.155 -0,33
22.09.2021
Шифра на ХВ Р/Е
RZLV 1,07
UNI 4,22
BANA 7,02
STB 11,60
KMB 12,04
повеќе 22.09.2021
Шифра на ХВ Р/В
BANA 0,26
UNI 0,55
GRNT 0,73
TKVS 0,74
OKTA 0,74
повеќе 22.09.2021
 1. Котација и проширување на котацијата на државни обврзници

  Ве известуваме дека по поднесено барање за котација од страна на Министерството за финансии, почнувајќи од 23.09.2021 година...
 2. НА „ИНВЕСТИТОРСКИОТ ДЕН“ НАЈМНОГУ СКЛУЧЕНИ ТРАНСАКЦИИ НА БЕРЗАТА ВО 2021 ГОДИНА

  Втора година по ред на Македонска берза успешно се одржа „Инвеститорски ден“
 3. „Инвеститорски ден“ на Берзата на 13 септември

  „Инвеститорски ден“ - можност за домашните физички лица да тргуваат со акции без провизии
 4. Билтен за месец август 2021 година

  Во продложение билтенот за месец август 2021 година
 5. Вонредна ревизија на индексот ОМБ

  Комисијата за берзански индекс изврши вонредна ревизија на индексот ОМБ и одлучи Обврзниците за денационализација-Дваесетта емисија (RMDEN 20) да станат елемент на индексот ОМБ

ЈАВНИ ПОНУДИ НА ХВ

 1. Јавна понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола - I емисија
  Во продолжение може да ги прегладате документите во врска со јавната понуда за запишување на корпоративни обврзници на СН Осигурителен Брокер АД Битола
 2. Јавна понуда за продажба-отуѓување на сопствени акции на АДИНГ АД Скопје чиј износ е помал од 25.000 евра
  Информации за регистрација и продажба-отуѓување на сопствени акции по пат на јавна понуда на АДИНГ АД Скопје...

ЈАВНИ ПОНУДИ ЗА ПРЕЗЕМАЊЕ

 1. Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Скопски пазар АД Скопје
  Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Скопски пазар АД Скопје
 2. Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Либерти АД Скопје
  Решението од КХВ за успешност на понудата за преземање на Либерти АД Скопје

ОБЈАВИ СОГЛАСНО ЗТД

Нема податоци