Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 09 мај 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 08.05.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје - 10 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 9 обични акции
- Макстил АД Скопје - 209 обични акции
- Тутунски комбинат АД Прилеп - 110 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 9 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 3 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 182 обични акции
- Либерти АД Скопје - 304 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 77 обични акции