Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 09 мај 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 06.05.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Гранит АД Скопје – 52 обични акции
-РЖ Услуги АД Скопје – 196 обични акции
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 52 обични акции
-Либерти АД Скопје – 771 обична акција
-Макпетрол АД Скопје – 5 обични акции
-РЖ Техничка контрола АД Скопје – 20 обични акции
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 463 обични акции
-Уготур АД Скопје – 55 обични акции
-РЖ Економика АД Скопје – 50 обични акции
-Македонски Телеком АД Скопје – 654 обични акции
-Макстил АД Скопје – 630 обични акции
-ТЕАЛ АД Тетово – 19 обични акции
-Тетекс АД Тетово – 904 обични акции
-ТТК Банка АД Скопје – 118 обични акции