Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 09 октомври 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 08.10.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Институт АД Скопје – 5 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 45 обични акции
- Макстил АД Скопје – 417 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 363 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје – 18 обични акции
- Комерцијална Банка АД Скопје – 433 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 605 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје – 153 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 7 обични акции
- Уготур АД Скопје – 48 обични акции