Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 08 јули 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 07.07.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје - 519 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 9 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 451 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 50 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 22 обични акции
- Уготур АД Скопје - 67 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 62 обични акции
- Либерти АД Скопје - 752 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 3 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 191 обични акции