Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 08 ноември 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 07.11.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Стопанска Банка АД Скопје – 156 приоритетни акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 9 обични акции
- Уготур АД Скопје – 25 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје – 22 обични акции
- Арцелормиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 752 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 20 обични акции
- Трготекстил малопродажба АД Скопје – 896 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје – 513 обични акции
- Макстил АД Скопје – 519 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 23 обични акции