Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 07 септември 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 06.09.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 30 обични акции
- Гранит АД Скопје - 70 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 25 обични акции
- ОКТА АД Скопје - 67 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 13 приоритетни акции
- Витаминка АД Прилеп - 13 обични акции