Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 07 јуни 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 06.06.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Економика АД Скопје – 8 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 31 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје ЦРМ АД Скопје – 293 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје – 74 обични акции.
- Макстил АД Скопје – 693 обични акции
- Гранит АД Скопје – 785 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 645 обични акции
- РЖ Институт АД Скопје – 9 обични акции
- Уготур АД Скопје – 32 обични акции