Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 06 август 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 05.08.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 6 обични акции
- РЖ Институт АД Скопје – 4 обични акции
- Макстил – 314 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 273 обични акции
- Алкалоид АД Скопје – 340 обични акции
- Раде Комчар – апаратна техника АД Скопје – 54 обични акции
- Тутунски комбинат АД Прилеп – 164 обични акции
- Уготур АД Скопје – 15 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје – 14 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 14 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 456 обични акции
- РЖ Услуги – 116 обични акции.