Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 06 декември 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 05.12.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје - 21 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 20 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 8 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 384 обични акции
- Либерти АД Скопје - 640 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 162 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 19 обични акции
- Макстил АД Скопје - 442 обични акции