Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 05 април 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 04.04.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Економика АД Скопје - 8 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 20 обични акции
- ВВ Тиквеш АД Кавадарци - 6 обични акции
- Либерти АД Скопје - 280 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 17 обични акции
- Раде Кончар- Апаратна техника АД Скопје - 130 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 121 обични акции
- Гранит АД Скопје - 500 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 9 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје - 106 обични акции
- Македонијатурист АД Скопје - 20 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 10 обични акции
- Макстил АД Скопје - 193 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 3 обични акции
- ТТК Банка АД Скопје - 80 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 168 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 119 обични акции
- Макошпед АД Скопје - 106 обични акции
- Хотели Метропол АД Охрид - 106 обични акции
- Уготур АД Скопје - 115 обични акции