Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 05 јануари 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 04.01.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-    Комерцијална банка АД Скопје – 29 обични акции
-    Макпетрол АД Скопје – 30 обични акции
-    Стопанска банка АД Скопје – 69 приоритетни акции.