Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 31 мај 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 30.05.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Фершпед АД Скопје – 6 обични акции
-Комерцијална Банка АД Скопје – 20.000 обични акции
-Хотели Метропол АД Охрид – 12.600 обични акции
-Макпетрол АД Скопје – 12 обични акции