Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 31 јануари 2020

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 30.01.2020 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Економика АД Скопје – 4 обични акции
- Макстил АД Скопје – 90 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 4 обични акции
- Стопанска Банка АД Скопје – 20 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 78 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 130 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје – 35 обични акции
- Стопанска Банка АД Скопје – 8 приоритетни акции
- Уготур АД Скопје – 4 обични акции
- ЗК Пелагонија АД Битола – 10 обични акции