Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 30 мај 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 29.05.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Услуги АД Скопје – 75 обични акции
- РЖ Институт АД Скопје – 2 обични акции
- Уготур АД Скопје – 10 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 9 обични акции
- Арцелормиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје–292 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 19 обични акции
- РЖ Техничка Контрола АД Скопје – 4 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје – 9 обични акции
- Макстил АД Скопје – 202 обични акции