Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 03 јуни 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 02.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-РЖ Економика АД Скопје – 2 обични акции
-Уготур АД Скопје – 2 обични акции 
-Либерти АД Скопје – 63 обични акции
-РЖ Услуги АД Скопје – 16 обични акции
-Гранит АД Скопје – 296 обични акции
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 2 обични акции
-Макстил АД Скопје – 43 обични акции
-РЖ Техничка контрола АД Скопје – 1 обична акција
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 38 обични акции