Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 03 февруари 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 02.02.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Либерти АД Скопје - 696 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 195 обични акции
- Уготур АД Скопје - 22 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 20 обични акции
- ОКТА АД Скопје - 27 обични акции
- Макстил АД Скопје - 480 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 21 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 7 обични акции