Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 29 јуни 2020

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 26.06.2020 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:
-Стопанска Банка АД Скопје – 220 приоритетни акции
-Алкалоид АД Скопје – 105 обични акции
-Макпетрол АД Скопје – 44 обична акција
-Македонски Телеком АД Скопје – 603 обична акција