Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 29 април 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 26.04.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Раде Кончар – Апаратна техника АД Скопје - 19 обични акции
- Тутунски комбинат АД Прилеп – 504 обични акции
- Гранит АД Скопје – 572 обични акции
- Вабтек МЗТ АД Скопје – 15 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 106 приоритетни акции
- Тетекс АД Тетово – 100 обични акции.