Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 28 март 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 27.03.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Комерцијална банка АД Скопје - 28.905 обични акции
- Нова стоковна куќа АД Струмица - 618 обични акции
- Гранит АД Скопје - 90.784 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 29.997 обични акции
- Триглав осигурување АД Скопје - 160 обични акции
- Грозд АД Струмица - 437 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 1.055 обични акции
- НЛБ Банка АД Скопје - 383 обични акции