Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 26 мај 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 25.05.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје - 18 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 16 обични акции
- Макстил АД Скопје - 378 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 329 обични акции
- Дебарски бањи Цапа АД Дебар - 62 обични акции
- Либерти АД Скопје - 548 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 139 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 17 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 7 обични акции