Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 26 мај 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 25.05.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-РЖ Економика АД Скопје – 23 обични акции
-Уготур АД Скопје – 26 обични акции 
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 25 обични акции
-Либерти АД Скопје – 792 обични акции
-Макпетрол АД Скопје – 22 обични акции
-Макстил АД Скопје – 547 обични акции
-РЖ Техничка контрола АД Скопје – 10 обични акции
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 475 обични акции