Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 26 октомври 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 25.10.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 6 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 730 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 344 обични акции
- Макошпед АД Скопје - 90 обични акции
- Уготур АД Скопје - 2.735 обични акции
- Макстил АД Скопје - 30.976 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 280 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 14 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 14 обични акции
- Либерти АД Скопје - 5.232 обични акции