Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 24 февруари 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 23.02.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје - 10 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 4 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 80 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 10 обични акции
- Либерти АД Скопје - 317 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 190 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 9 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 42 обични акции
- Макстил АД Скопје - 219 обични акции