Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 24 октомври 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 22.10.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 2 обични акции
- Алкалоид АД Скопје – 240 обични акции
- Уготур АД Скопје – 6 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 6 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 181 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје – 646 обични акции
- Макстил АД Скопје – 125 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 109 обични акции