Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 24 јануари 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 23.01.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Уготур АД Скопје - 23 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 21 обични акции
- Македонија осигурување АД Скопје - Виена Иншуренс Груп - 40 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 414 обични акции
- Гранит АД Скопје - 1501 обични акции
- Макстил АД Скопје - 477 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 8 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 21 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 175 обични акции