Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 23 јуни 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 22.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:
- Уготур АД Скопје - 18 обични акции
- Макстил АД Скопје - 385 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 334 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 16 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 17 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 7 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 141 обични акции