Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 22 февруари 2022

 Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 21.02.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Уготур АД Скопје – 15 обични акции
-РЖ Техничка Контрола АД Скопје – 6 обични акции
-Фабрика Карпош АД Скопје – 558 обични акции
-Макстил АД Скопје – 320 обични акции
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 278 обични акции
-РЖ Економика АД Скопје – 14 обични акции
-РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 14 обични акции
-Либерти АД Скопје – 464 обични акции
-Макпетрол АД Скопје – 61 обична акција
-РЖ Услуги АД Скопје – 118 обични акции