Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 21 јуни 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 20.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-    Алкалоид АД Скопје – 140 обични акции
-    РЖ Економика АД Скопје – 17 обични акции
-    Уготур АД Скопје – 19 обични акции
-    РЖ Услуги АД Скопје – 142 обични акции
-    Макстил АД Скопје – 385 обични акции
-    РЖ Техничка контрола АД Скопје – 7 обични акции
-    РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 18 обични акции 
-    АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје – 335 обични акции