Нетрговски трансфери на акции од котирани друштва
четврток, 21 октомври 2010
Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 20.10.2010 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва (по основ на компензација, подарок или наследство):
 
-          Алкалоид АД Скопје – 80 обични акции,
-          Комерцијална банка АД Скопје – 50 обични акции,
-          Реплек АД Скопје – 2 обични акции,
-          Хотели Метропол АД Охрид – 3 обични акции,
-          Топлификација АД Скопје – 50 обични акции,
-          Макотекс АД Скопје – 42 обични акции,
-          Макстил АД Скопје – 1.200 обични акции,
-          Жито Вардар АД Велес – 25 обични акции,
-          Тетекс АД Тетово – 50 обични акции,
-          Витаминка АД Прилеп – 33 обични акции.