Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 20 септември 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 19.09.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 27 обични акции
- Макстил АД Скопје - 596 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 11 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 518 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 41 обични акции
- Уготур АД Скопје - 28 обични акции
- ЗК Пелагонија АД Битола - 200 обични акции
- Либерти АД Скопје - 863 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 219 обични акции