Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 20 јули 2021

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 19.07.2021 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- ЖАС АД Скопје– 31 обична акција
- Стопанска Банка АД Скопје–43 приоритетни акции
- Алкалоид АД Скопје– 509 обични акции
- Макпетрол АД Скопје– 25 обични акции