Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 20 мај 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 19.05.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Гранит АД Скопје – 205 обични акции
-Стопанска Банка АД Скопје – 2 приоритетни акции
-Алкалоид АД Скопје – 90 обични акции
-Тутунски Комбинат АД Прилеп – 115 обични акции
-Комерцијална Банка АД Скопје – 30 обични акции
-Стопанска Банка АД Скопје – 300 обични акции