Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 19 февруари 2021

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 18.02.2021 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Гранит АД Скопје – 341 обична акција
-Алкалоид АД Скопје – 74 обични акции
-ЗК Пелагонија АД Битола – 102 обични акции
-Жито Полог АД Тетово – 377 обични акции