Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
четврток, 18 мај 2023

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 17.05.2023 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Економика АД Скопје - 19 обични акции
- Либерти АД Скопје - 653 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 392 обични акции
- Тетекс АД Тетово - 82 обични акции
- Уготур АД Скопје - 22 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 20 обични акции
- Макстил АД Скопје - 450 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 8 обични акции