Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 18 октомври 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 17.10.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- АрцелорМиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје – 181 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 5 обични акции
- ОКТА АД Скопје – 23 обични акции
- Макстил АД Скопје – 124 обични акции
- АрцелорМиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 108 обични акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 2 обични акции
- Уготур АД Скопје – 6 обични акции
- Алкалоид АД Скопје – 488 обични акции