Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 17 август 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 16.08.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва: 

- Фруктал МАК АД Скопје - 8 обични акции 
- Макпетрол АД Скопје - 15 обични акции 
- ЗК Пелагонија АД Битола - 34 обични акции