Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 17 август 2021

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 16.08.2021 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Комерцијална Банка АД Скопје – 77 обични акции
-Макстил АД Скопје – 1.378 обични акции 
-Тетекс АД Тетово – 100 обични акции
-Алкалоид АД Скопје – 100 обични акции 
-Осигурување Македонија ВИГ АД Скопје – 100 обични акции
-Уготур АД Скопје – 1.258 обични акции 
-РЖ Економика АД Скопје – 55 обични акции
-РЖ Интер Трансшпед АД Скопје – 57 обични акции 
-Либерти АД Скопје – 786 обични акции
-Макпетрол АД Скопје – 30 обични акции 
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 472 обични акции
-Гранит АД Скопје – 230 обични акции 
-РЖ Техничка контрола АД Скопје – 23 обични акции
-РЖ Услуги АД Скопје – 671 обична акција 
-ЗК Пелагонија АД Битола – 25 обични акции