Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 17 јуни 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 16.06.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-Комерцијална Банка АД Скопје – 55 обични акции
-Шпаркасе Банка АД Скопје – 8 обични акции
-Макстил АД Скопје – 575 обични акции
-ФЗЦ 11 Октомври АД Куманово – 58 обични акции
-Славеј АД Скопје – 300 обични акции
-Арцелормиттал Скопје (ХРМ) АД Скопје – 1.000 обични акции