Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 17 април 2024

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 16.04.2024 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макпетрол АД Скопје - 2 обични акции
- Алкалоид АД Скопје - 135 обични акции
- Попова Кула АД Демир Капија - 1.500 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 50 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 100 обични акции
- Макстил АД Скопје - 90 обични акции
- Тетекс АД Тетово - 20 обични акции