Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
среда, 17 април 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 16.04.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Жито Лукс АД Скопје – 200 обични акции
- Гранит АД Скопје – 1.500 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 23 обични акции
- Алкалоид АД Скопје – 180 обични акции
- Бетон АД Скопје – 3 обични акции