Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
петок, 16 септември 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 15.09.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Макстил АД Скопје - 408 обични акции
- Тутунски комбинат АД Прилеп - 134 обични акции
- РЖ Економика АД Скопје - 18 обични акции
- Комерцијална банка АД Скопје - 300 обични акции
- Либерти АД Скопје - 594 обични акции
- Макпетрол АД Скопје - 13 обични акции
- РЖ Услуги АД Скопје - 150 обични акции
- Стопанска банка АД Скопје - 3 приоритетни акции
- РЖ Техничка контрола АД Скопје - 6 обични акции
- Уготур АД Скопје - 18 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 18 обични акции
- АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје - 354 обични акции