Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 16 август 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 15.08.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:    

- Макпетрол АД Скопје - 8 обични акции    
- Гранит АД Скопје - 503 обични акции    
- Македонски Телеком АД Скопје - 210 обични акции    
- Реплек АД Скопје - 10 обични акции    
- Стопанска банка АД Скопје - 100 обични акции    
- Комерцијална банка АД Скопје - 40 обични акции    
- Стопанска банка АД Скопје - 32 приоритетни акции    
- Алкалоид АД Скопје - 620 обични акции