Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 16 јуни 2020

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 15.06.2020 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-    РЖ Економика АД Скопје – 28 обични акции
-    РЖ Техничка контрола АД Скопје - 12 обични акции
-    РЖ Услуги АД Скопје - 243 обични акции
-    РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 30 обични акции
-    АрцелорМиттал (ХРМ) АД Скопје – 573 обични акции
-    Либерти АД Скопје - 956 обични акции
-    РЖ Институт АД Скопје – 7 обични акции
-    Уготур АД Скопје - 32 обични акции.