Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 15 јуни 2020

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 12.06.2020 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

-    Алкалоид АД Скопје – 15 обични акции
-    РЖ Економика АД Скопје – 24 обични акции
-    Комерцијална банка АД Скопје - 15 обични акции
-    Макпетрол АД Скопје - 2 обични акции
-    РЖ Услуги АД Скопје - 201 обични акции
-    РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје - 25 обични акции
-    Макстил АД Скопје – 548 обични акции
-    РЖ Техничка контрола АД Скопје - 10 обични акции
-    ГД Тиквеш АД Кавадарци - 39 обични акции
-    РЖ Институт АД Скопје - 6 обични акции
-    Уготур АД Скопје - 26 обични акции.