Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 15 април 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 12.04.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Комерцијална банка АД Скопје – 323 обични акции
- Макстил АД Скопје – 524 обични акции
- Алкалоид АД Скопје – 36 обични акции
- ГТЦ АД Скопје – 2 обични акции
- Уготур АД Скопје – 16 обични акции
- Гранит АД Скопје – 60 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 15 обични акции
- Македонски Телеком АД Скопје – 822 обични акции
- УСЈЕ АД Скопје – 4 обични акции
- Бетон АД Скопје – 5 обични акции
- Арцелормиттал Скопје (ЦРМ) АД Скопје–319 обични акции
- Хотели Метропол АД Охрид – 129 обични акции