Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
вторник, 14 мај 2019

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 13.05.2019 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- РЖ Техничка контрола АД Скопје – 3 обични акции
- Тетекс АД Тетово – 52 обични акции
- Тутунски комбинат АД Прилеп – 119 обични акции
- Уготур АД Скопје – 8 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 7 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 68 обични акции.