Нетрговски трансфер на акции на котирани друштва
понеделник, 14 февруари 2022

Согласно податоците добиени од Централниот депозитар за хартии од вредност, ве известуваме дека на 11.02.2022 година е извршен следниот нетрговски трансфер на акции на котирани друштва:

- Европа АД Скопје – 5.558 обични акции
- Макстил АД Скопје – 432 обични акции
- РЖ Интер-Трансшпед АД Скопје – 42 обични акции
- Макпетрол АД Скопје – 12 обични акции
- ОКТА АД Скопје – 28 обични акции
- Стопанска Банка АД Скопје – 11 приоритетни акции
- РЖ Услуги АД Скопје – 158 обични акции
- Алкалоид АД Скопје – 775 обични акции
- РЖ Техничка Контрола АД Скопје – 10 обични акции
- Уготур АД Скопје – 46 обични акции
- УСЈЕ АД Скопје – 751 обична акција